x


  Att föda upp Wagyu på ett sunt och klokt Nordiskt vis och producera en unik råvara för en exklusiv kundgrupp har varit vår vision sedan vi startade för 10 år sedan. Och i ärlighetens namn så säljer vi inte ett kött, utan en gastronomisk upplevelse.

  Nordisk Wagyu:

  slow-grow-full-fat food


  Det finns matuppelvelser och så finns det unika matupplevelser. Vår vision med en Nordisk Wagyu har alltid varit att genom mödosam och varsam uppfödning kunna leverera en sådan vanvettigt unik matupplevelse till fler... än oss själva.

  I ärlighetens namn så blev vi med kor av rent egocentriska skäl. Vi ville äta gott. Så vi började söka. Vi reste, läste och åt. Vi träffade människor som levde av sin produkt och andra som levde för den, det är en skillnad där emellan. Under resan mötte vi Wagyu i Japan som levde upp till våra förväntningar Vi valde inte Wagyu, det blev mer tvärsom. Vi blev helt sålda. Sålda på smaken, utseendet, texturen, historien och den aktning som omger djuret. Men den fanns inte på den lokala eller nordiska marknaden.I likhet med rytmen i Norden och det faktum att djuret mår bäst av att få växa långsamt, bidrog till vårt beslut.
   


  Äkthetsbevis 

  Ta seden dit man kommer

  Det är både bra och brukligt att seden dit man kommer, men man kan också ta med sig seder. Vi har valt att använda den ursprungsmärkning som man använder i Japan. Ett äkthetsbevis visar på vilken både tjur och ko är, man ska kunna följa djurets ursprung. I Japan ber man ödmjukt om djurets signatur, det gör vi också. Djurets signatur är dess nosavtryck vilken är unik för varje individ.


  Exeptionell råvara

  Vi är stolta och tacksamma över att fått utmärkelsen exceptionell råvara!

Släpp mig på rätt plats.